Over ons

De Kleine Bootvisser is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en in het buitenland. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je dat wenst, ontvang je na bestelling een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

woensdag 18 oktober 2017

Zeebaars met krullen

vangstbericht van maandag 16 oktober

Beste vrienden,

Met Steven op baarsjacht geweest vanuit Vlissingen, gewapend met pieren en zagers besloten we ons geluk te beproeven in de Westerschelde monding.




Door de felle zuidenwind besloten we onder de kust te blijven aan de kant van Breskens. We ankerden op 7,5 m op de kop van de Spijkerplaat juist op het einde van de vloedstroom.
We vingen in de matige stroom enkele wijtingen waarvan toch een 10-tal mooie.





Op de kop van de Spijkerplaat komt de afgaande stroming snel op gang en begonnen we baarsjes te vangen van 15 tot 38 cm. Tussendoor een schar en een botje en nog een enkele wijtingen. In totaal vingen we een 35 tal baarsjes en één mooie baars gemist door een te lichte haaklijn in de felle stroming. GRRRRR.... Alle baarsjes zwemmen uiteraard weer en we namen maar enkele mooie wijtingen mee voor de pan.






We gebruikten paternoster onderlijnen in staal en kunststof met haak nr 2 tot 1 beaasd met zagers en pieren.
In ons boek "De Voordelta" kan je nog extra info vinden over de zeebaarsvisserij en over de onderlijnmontage om de zeebaars te belagen.

Het was een geweldig leuke visserij, bedankt Steven!
Groeten
Wim




Volgers