Over ons

De Kleine Bootvisser is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en in het buitenland. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je dat wenst, ontvang je na bestelling een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

woensdag 16 augustus 2017

Op zoek naar makreel voor de "Oogstmarkt"

Vangstbericht van maandag 14-08-2017

Eindelijk hadden we nog eens tijd en was het weerbericht gunstig om er nog eens op uit te trekken.

We hadden verschillende soorten makreelonderlijnen bij in verschillende kleuren. Verenpaternosters of "pluimpjes" zijn er in verschillende soorten en maten en het is niet altijd de witte kleur die het doet. Soms is het belangrijk om blauw-wit of rood-geel te gebruiken, dat zal dan wel afhankelijk zijn van de aassoort die op dat moment belangrijk is in combinatie met de diepte.

Onderaan een pilker met een gewicht van 50 tot 200 gr. en af en toe beaasd met een stukje franse tap om er ook een beetje geur aan te geven.

We vaarden zo'n 40 km naar het eerste wrak "De Vecht" waar we enkele mooie coördinaten hebben van verschillende wrakstukken. Dit wrak ligt ver genoeg om al eens een visje te kunnen vangen en heeft een mooi profiel. Het ligt op ca. 25 m diepte en heeft ons altijd al aan een blauwe makreel geholpen. We ankerden en haalden al snel wat pollakken, gulletjes en een rode poon van het wrak. Geen blauwe makreel? Dan enkele horsmakrelen en een pieterman? En uiteindelijk ook af en toe een blauwe makreel. Eindelijk, er kwam schot in de zaak.


wrakje "De Vecht"




mooie pollak


Maatje Adriana

Rode Poon


De "Maatje Adriana" kwam eens langs om enkele driftjes te doen en vaarde al snel weer door. Even later waren ze er weer en besloten we naar een wrakje te varen op de terugweg naar Vlissingen. We ankerden op het wrak "Christiaan Huygens" en vingen nog enkele horsjes, enkele blauwe en wat steenbolkjes bij.



De Vecht



Christiaan Huygens

Poontje met vleugels


Uiteindelijk besloten we maar op tijd binnen te varen, bootje kuisen en naar huis. We hadden immers een mooie lading makreel bij (ca. 40 st) die we nog moesten kuisen en inzouten om te gaan roken.
Het was een prachtige dag, bedankt Steven!

Wim

Volgers