Over ons

De Kleine Bootvisser is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en in het buitenland. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je dat wenst, ontvang je na bestelling een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

donderdag 29 december 2016

De kerstman kan vissen ...

Vangstbericht van 27-12-2016
 
Kerstvakantie, derde kerstdag ...
Aan allen prettige feestdagen!


Vissende Kerstman
 
 


Volledig in kerststemming kreeg ik een Kerstman aan boord, wat kan die vissen zeg. Zonder rendieren en met zijn kerstmuts op zijn hoofd sleurt die man de eerste en de grootste vissen aan boord.

 
 
 
Afgelopen dinsdag de Westerschelde opgevaren met een plan. Door de aanhoudende Noordwestenwind een stek gezocht in de beschutte hoek aan "De Honte" oftewel de groene "5" of gele FB1 boei. De wind viel echter reuze mee en had ik het geweten hadden we het iets anders aangepakt, maar een schitterend weertje met veel zon en veel vis maakte er een prachtige dag van. Op de Spijkerplaat lagen enkele bekende bootjes te vissen op schar, gul en wijting, wij lagen nog ietsje verder aan de andere kant van de plaat.


eerste stek


Kerstman had een lekker biertje bij











We ankerden op ca. 20 m tegen een talud en hoopten op gul, onze haken 3/0 en lange stalen afhouders afgestemd op grote vis. Hopen op een gullenbeet ...
Dat lukte echter niet, mooie wijting en grote scharren maar geen gul. Helaas.


 
tweede korte sessie
 

Toen de stroom er uit ging nog even geprobeerd aan de groene "11" tegen de gele F11 omdat volgens de stroomatlas hier de eerste afgaande stroming staat. Dat lukte niet echt en omdat we toch gul wilden en de wind totaal ging liggen hebben we nog even aan de Epirus boei rood E2b geprobeerd omdat hier enkele wrakstukken liggen en misschien ook een gulletje? Dat was goed geprobeerd en weer kwamen mooie wijtingen en scharren boven. Echter geen gul ...


laatste stek aan wrak







schol

Het aas opgevist en tijd om terug naar de haven te gaan ... Wat een mooie dag. Volop zon, veel vis en goed gezelschap. Bedankt Steven voor de leuke dag en tot de volgende.






Groeten
 
Wim

dinsdag 20 december 2016

Op zoek naar Gul ...

Vangstbericht van 20-12-2016

Samen met Nico een fantastische zonnige visdag gehad in de Westerscheldemonding. Op zoek naar gulstekken schuimden we de Westerscheldemonding vanuit Breskens af. We probeerden 4 stekken uit die ook in ons nieuwe boek "De Westerschelde" zullen beschreven worden. Nog even geduld ...



Wijting van 37 cm en 450 g






We vingen heel wat wijting en schar maar konden ook drie gullen vangen waarvan de grootste 55 cm lang en een kleine drie kilo zwaar. In de haven hoorden we ook van gulvangsten aan de Spijkerplaat. Zou die dan toch de Westerschelde optrekken? Het ziet er naar uit ...




de grootste van de dag 55 cm






Hier enkele foto's van onze vangsten om in de stemming te komen.

Groeten

Wim & Nico

maandag 12 december 2016

Mist en wijting ...

Vangstbericht van zaterdag 10-12-2016

Zaterdag een korte sessie gevist op de Westerschelde. Door de mist konden we niet te vroeg en te snel het water op. Ook was er veel wind en regen voorspeld in de namiddag dus laat zouden we het niet maken.

De zuidwesten wind liet ons toe om pal onder de kust te ankeren net buiten de haven. Tussen de rode boeienlijn VH2A en VH4 kan je dan nog wel ankeren. Tegen de plaat op zo'n 10 m diepte hoopten we op schar en wijting.


 
We vingen om de beurt wijting en schar en als aas gebruikten we enkel tappen. Mooi opgebonden met binddraad scheelt dat een hoop aas en worden de beten beter verzilverd.
Onderlijnen waren kunststof en stalen afhouders verzwaard met loodjes. Hieronder de gele afhouders die het altijd wel goed doen op de Westerschelde.
 
wijting met gulallures

de rode boei

de havenmonding in de mist

leuke wijting
 
Er zit veel vis momenteel, nu nog hopen dat de gul passeert.
Het was een leuke en korte sessie, bedankt Hugo!
 
groeten
 
Wim
 
 
 

Volgers