Over ons

De Kleine Bootvisser is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en in het buitenland. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je dat wenst, ontvang je na bestelling een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

dinsdag 31 mei 2016

Bootviswedstrijd op de Oosterschelde SWS Stavenisse, veel vis op die Oosterschelde ...


Bootviswedstrijd Voorjaar 2016 SWS Stavenisse

zaterdag 28 mei 2016

Het beloofde een bewolkte dag met veel regen te worden volgens de "Windfinder app" voor de stek "Stavenisse Jachthaven". Toch fijn als die weersvoorspellingen positief uitdraaien, het werd uiteindelijk een supermooie zomerdag met veel vis en in leuke sfeer.


Het visgebied boven de Vondelingenplaat
Op uitnodiging van Jeroen Hengstmengel kon ik mee op zijn boot "De Beaufort" om zijn vismaat te vervangen voor de wedstrijd. Dat was weer lang geleden en "ja" daar had ik nog eens zin in.

Altijd spannend zo'n wedstrijd en het kwam allemaal weer terug. Na een paar jaar in de jachthaven te hebben gelegen toch weer eens leuk om terug te zijn. Leuke sfeer daar, Peet "the sharkslayer" kwam me ook al verwelkomen en in dorpshuis "de Stove" hing er al een leuk wedstrijdsfeertje. De twee wedstrijdleiders, Jeroen Hengstmengel en Sjaak Bazen hadden er ook zin in.
rara, wie zijn boot is dit?
De jachthaven was gehuld in een morgendmistje, een beetje bewolkt en grijs, rustig maakte iedereen zich klaar om uit te varen. Peet zijn "sharkslayerstem" klonk als een klok doorheen de stille jachthaven en trots maakte hij zijn onderlijnen klaar. Heel wat bekende vissers en mooie bootjes in die prachtige jachthaven.
de geheime lijnen van Peet

Kapitein Jeroen

beetje mistige morgen














Om 10 uur stipt gaf Jeroen het sein om er in te vliegen en als een speer vertrokken de bootjes naar de visgronden. Het plan was duidelijk, bijna iedereen dacht hetzelfde. Een diepe geul "het Keeten" in de buurt van de ton "KT1-EV2" tussen "de hoek van Ouwerkerk" en de "Vondelingenplaat", daar konden we schar verwachten. Als die schar er volop zit kan dit de beste methode zijn om een hoog gewicht aan vis te vangen. Jeroen ankerde op 19 meter diepte en we begonnen op schar te vissen, zo kregen we langzaam een emmertje vol. Toen de stroom wegviel konden we toch twee gepen vangen. Het laatste uur met de opkomende stroom iets dieper geankerd en nog enkele scharren kunnen bijvangen. Met een mooi zakje vis naar de weging (46 scharren en twee gepen) ... altijd spannend.
Het talud waar bijna iedereen voor koos





start







De uitslag van de bootviswedstrijd:



Uitslag: Zwaarste vis: Bootnaam: Vissers:
1 10420 240 Sheltie F.Boom D.Boom
2 9620 200 Makili II M.v. Buyten P.Baert
3 9420 280 Shark M.Deurloo
4 8300 220 Tobbers E.Wessels A.de Rijke
5 6800 220 Moeders Angst J.Keur M.Keur
6 6760 200 Beekman Fish A.Brinkman L.Brinkman
7 5760 220 Beaufort J.Hengstmengel W.Bresseleers
8 5560 220 Burnfire B.Koopman M.Goedegebuure
9 4060 360 Blizzard 2 J.Bazen S.Bazen
10 4020 220 Dolfijn C.Geluk
11 3920 200 Petri Heil III F.Bout C.vd Velde
12 3360 200 BZN A.Matthijsen A.Raadgever
13 3140 320 Renken W.Quaak R.Priem
14 2920 160 Sea Time K.Neele H.Augustijn
15 2820 380 Eagle R.Neele K.Andriesse
16 2700 220 Duke M.d'Hertefelt N.Nonclerq
17 1820 180 Spiros M.Smits B.Smits
18 1140 160 2xNX P.Bogaard M.Bogaard
19 660 140 Thor S.Poot M.Poot



De winnaars hadden allemaal stug op schar gevist en hadden een mooi zakje vol weten te vangen. Het geheim was diep water opzoeken tegen het talud van de geul, zo rond de 20 m. Verzwaarde scharonderlijnen: "Ik heb gele kunststof afhouders van MKS gebruikt, verzwaard en goed tegen de stroom ingeworpen, haakje 4".



Sjaak heeft het druk zeg
Dat waren ze dus






Na het afroepen van de winnaars (iedereen ging met een mooie prijs naar huis) werden er ook nog een hoop prijzen verloot. Wat een mooie prijzentafel! Het was heel gezellig en Jeroen en Sjaak hadden hun handen vol om de prijzen te verloten.

zeer mooie prijzentafel

1ste plaats

2de plaats

derde en alleen gevist!

onze jeugd

gewoon twee belgen haha
The Dukes, Nico en Mario
Het was een dag uit de duizend, mooi weer (ondanks de voorspellingen), goed gezelschap en veeuuuuul vis, wat moet je nog meer?



Jeroen, bedankt voor de uitnodiging. We zien elkaar zeker weer.
Proficiat aan de winnaars!
Iedereen bedankt voor de fijne wedstrijd!
groeten.
Wim




zaterdag 28 mei 2016

Een korte sessie, niet verkeerd hoor....

Hey allemaal

Gisteren zijn we enkele uurtjes gaan gepen aan de noordzijde van de Zeelandbrug.






Lichte hengeltjes, dobbertje eraan en zagertjes als aas. Er zat heel wat actie in en we konden er enkele vangen.



Maxime viste de hele tijd met de lepel en kreeg redelijk wat aanbeten, maar kon er geen verzilveren. Het was echter wel fun met de lepel en zeker een leuk alternatief trouwens.




Nu genieten van een bbq op zijn Zeeuws se....Schol!




grtz
Kevin.

maandag 23 mei 2016

Wedstrijd nu zaterdag 28 mei, wie doet mee?



Beste Collega-vissers,

De Sportvissers - en Watersportvereniging Stavenisse nodigt jullie uit op hun volgende hengelsportwedstrijd nu zaterdag 28 mei 2016.

Het weer ziet er in ieder geval al goed uit, hopelijk blijft dit zo.


Haven Stavenisse Haven Stavenisse






Algemene informatie:
  • Boot viswedstrijden

  •  28 mei 2016        10:00 uur tot 16.00 uur
  •  4 juni 2016          11:00 uur tot 16.00 uur
  • Aanmelden 5 u tot 1 u voor start wedstrijd !!
  • Start Bij invalidensteiger voor de haven.
  • Einde Aangemeerd in de haven.
  • Vis aanleveren Vanaf einde wedstrijd tot 0.5u erna op de haven.
  • Prijsuitreiking 1,5u na de wedstrijd (ongeveer!)
Doorgaan van de wedstrijd wordt bepaald door de wedstrijdleiding (minimaal 15 boten) en zal bekend zijn op de vrijdag voor de wedstrijd na 12:00u. Bij twijfel kunt u contact opnemen.
Het visgebied is tot de Zeelandbrug zoals we normaliter zijn gewend. Mocht dit veranderen dan zullen we proberen dit tijdig aan te geven.
Inschrijvingen vinden plaats bij voorinschrijving tot de woensdag voor de wedstrijd.
AANMELDEN KAN VIA E-MAIL jeroen4300@hotmail.com
Bellen, Whatsappen of Smsen naar onderstaand nummer.
Vermeld hierbij minimaal uw bootnaam, namen van opvarenden en uw telefoonnummer
of e-mailadres.
Vrije wedstrijd en iedereen prijs!!!
Aanmelden ’s ochtends in Dorpshuis “de Stove”, Voorstraat 42 te Stavenisse nabij de haven. Inschrijvingsgeld € 25,00 per koppel / boot deze dient betaald te worden op de wedstrijddag voor aanvang van de wedstrijd.
Deelname aan de wedstrijd is volledig op eigen risico.
Wedstrijdleiding:
Jeroen Hengstmengel GSM 06-25588424 Sjaak Bazen GSM 06-22093777
De wedstrijdleiding en sponsors wensen u een sportieve maar bovenal een gezellige dag toe.

Tot zaterdag

Groeten

Wim







zondag 22 mei 2016

Vis in overvloed....

Hey allemaal



 Zaterdag ondanks de verwachtte wind, toch een dagje gaan vissen samen met Leo, die zoals gewoonlijk weer voor topaas zorgde. 


Mijn doel was om aan de R1 te gaan, maar de golfslag was voorbij de R5 toch iets te veel en ik besloot om mijn stekje aan de R5 op te zoeken. Hier lag het echter vol boten, waarschijnlijk een deel Deltavissers die aan de wedstrijd meededen.


Na een beetje zoeken toch een plekje op de juiste diepte kunnen vinden.
Er zat vis zat, schar, bot en wijting, maar de scharren waren meestal aan de kleine kant. De spreader ving vooral in het begin heel goed, is toch echt een toppertje als de stroming niet te fel is!





Het heeft echter geen zin om een kinderschool boven te halen, je aas mindert zienderogen en je wordt er bepaald niet blij van en we besloten om te verkassen naar een stek aan de R9. Een stekje waar ik eerder al leuk vis ving: mooie gul, schar, wijting, tong en zeebaars. Die twee laatste waren ons doel maar ook hier zat het vergeven van de kleine vis.







Niet normaal hoeveel vis er momenteel zit...Al snel beslisten we om een derde stekje op te zoeken. Hier zat beduidend minder kleine vis en konden we hier, vooral toen de stroming wat afnam, mooie vissen vangen op zagers, schar, wijting en ook enkele mooie schollen die voor een leuke dril zorgden.








Terug in de haven zakten we af naar eetcafé 'De Vismijn', topservice en lekker eten voor een zacht prijsje.






Een mooi einde van een superleuke dag met Leo. Tot de volgende.

Groeten
Kevin.

Volgers