Over ons

De Kleine Bootvisser is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en in het buitenland. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je dat wenst, ontvang je na bestelling een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

zaterdag 17 september 2016

Tong, tong, tong....

Hey allemaal

Zo wisselvallig, soms echt slecht, maar nooit echt top waren de tongvangsten deze zomer. Nu in september komen er toch weer leuke aantallen boven en als die dan nog van een mooi formaat zijn, hoor je niemand niet klagen, ook ik niet!
Na overleg vandaag toch gaan vissen met het Wiesje van Hank Perree. De verre stekken zaten er niet in, maar Westkapelle was net te doen.


 Mij goed hoor, liever enkele mooie tongen dan een emmer schar. Die zullen we binnenkort toch weer heel veel zien boven komen. Ik had de trip naar deze stek aan de OG2 al wel eens gedaan samen met Wim met mijn eigen bootje (was trouwens wel wat die dag, ankerbal, schroef, touw, .....vloeken!!)
Bij het ankeren stond de stroming er nog niet echt, maar die zou wel aantrekken als het water zou stijgen. Het was dus aangenaam vissen en er kwamen leuke tongen boven. De hele dag geregeld een bot ertussen en ook een vijfdradige meun passeerde de revue.




Er kwam ook één haai boven en verder werd er nog eentje verspeeld (beiden bij dezelfde meneur!). Het was trouwens de eerste haai voor deze 58-jarige man, en hij was er heeel blij mee.


Beste onderlijn van dienst was vooral de verzwaard stalen afhouders met als goede tweede de gele plastieken  MKS afhouders. Bij het aas, zagers en zeepieren, waren zeepieren veruit favoriet. Het laatste uur zette de stroming echter zo fel door, dat we bijna allemaal het achterdek wel eens opzochten om de lijn binnen te takelen. Uiteindelijk kon ik de dag afsluiten met 6 mooie tongen, 1 bot en een ferme Noordzeekrab. Een top dagje op het Wiesje, Bedankt Hank.

    Kevin.

Volgers