Over ons

De Kleine Bootvisser is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en in het buitenland. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je dat wenst, ontvang je na bestelling een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

vrijdag 16 september 2016

Snelle tongsessie aan de vuurtoren ...

Vangstbericht van 15-09-2016

Gisteren na een goede ingeving onverwacht vertrokken voor een korte tongsessie. Steven had een kilootje zagers kunnen bemachtigen en na een kort overleg besloten we om nog een afgaand tij te vissen tot aan de schemering.


We ankerden in de buurt van de haven van Breskens (we wilden niet te ver varen wegens tijdsgebrek) in de buurt van de vuurtoren op 16 en later op 14 m diepte.






De ondiepere strandzijde bracht het meeste tong op en in totaal hadden we 10 mooie exemplaren waarvan Steven de grootste van 36 cm.

Wederom waren de verzwaarde kunststof rode en zwarte bezemafhouders favoriet bij de tong, haakje 4 en zwarte haaklijn amnesia 6,8 kg.

Bedankt Steven voor de leuke korte trip.
 
gr
 
Wim

Volgers