Over ons

De Kleine Bootvisser is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en in het buitenland. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je dat wenst, ontvang je na bestelling een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

vrijdag 23 september 2016

De Bermuda Driehoek

Beste Collegavissers,
 
Vangstbericht van 22-09-16



Na een tip over "zeebaars" die aanwezig zou zijn op de wrakken voor de kust besloten we onze kans te wagen. Met afgaand tij geankerd op het wrak en even geprobeerd met kunstaas en ook met zagers en messchelpen. Buiten enkele steenbolken helaas geen vis te bekennen. We besloten dan maar om een andere stek in de buurt te zoeken om op anker op tong en baars verder te vissen.



Voor Westkapelle aan het KNRM huis gelegen op ca. 6 meter diepte maar buiten een klein scholenbaarsje geen vis te bekennen, daarom wat verder op dieper water gaan liggen en hier een bot en een schar kunnen vangen.









We hadden er geen vertrouwen meer in en door de dwarse wind lagen we op die stek niet prettig te vissen. Daarom besloten we naar "De Appelzak" te varen om opkomend met wind in de rug relaxer te kunnen vissen.



Op "De Appelzak" aangekomen hadden we nog even het staartje van de afgaande stroom en snel vingen we twee mooie tongen van ca. 33 cm en één kleintje (en weer op de rode kunststof MKS afhouders). Dat beloofde veel goeds maar helaas viel de stroom weg en bleven de tongbeten verder uit. De wijtingen daarentegen bleven komen en we vingen een hele klus aan mooie wijtingen op de verzwaarde stalen afhouders en weegschaal. De opkomende stroom was snel te hevig en we besloten ons ondiep te verschuilen in een hoekje om de stroom te vermijden. Dat lukte en we vingen nog enkele tongen bij, helaas was het ondertussen tijd om door te gaan.




Het was een beetje moeilijk om de juiste planning te maken, die stroming is toch zo belangrijk. We hebben letterlijk in een driehoek gevaren en misschien de verkeerde beslissingen gemaakt. Wie zal het zeggen? Toch een 5-tal mooie tongen, enkele steenbolken, schar, zeebaars, bot en 20 wijtingen weten te vangen. Spijtig geen mooie grote baars waar we zo op gehoopt hadden. Volgende keer misschien? Bedankt Ludo haha voor de leuke visdag.




groeten
 
Wim

Volgers