Over ons

De Kleine Bootvisser is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en in het buitenland. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je dat wenst, ontvang je na bestelling een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

donderdag 11 juni 2015

De Westerschelde starts here!!

Hey allemaal

Vorige week vrijdag stond de eerste ontdekkingstrip op de Westerschelde ism Hank Perree van het Wiesje op het programma.

Tijdens deze trips zullen we samen met 8 enthousiaste de Westerscheldemonding uitkammen en verschillende stekken bevissen. We hadden in elk geval prachtig weer tijdens deze eerste trip, het was de eerste hoogzomerdag van 2015. We hebben drie stekken aangedaan in de buurt van de Wielingen en hebben eigenlijk op alle drie de stekken redelijk tot goed gevangen.




Er kwamen vijf verschillende vissoorten aan boord en het overgrote deel was schar en wijting. Verder nog enkele tongen en botten en één horsmakreel. Er werden verschillende technieken en onderlijnen gebruikt en bleek dat de gele plastiek afhouders een goede keuze waren. Marukyu Power Isome worms, Bait Weaver, en nog enkele nieuwigheden beschikbaar gesteld door Robbyfish werden uitvoerig getest.
Marukyu Power Isome
Bait Weaver
             
Ook de Herne Bay Spreader gaf af en toe goede resultaten.


     

Verder moeten we Hank bedanken voor de hartelijke ontvangst, de lekkere hapjes en drankjes, de nuttige tips en we kijken alvast uit naar onze volgende trip in juli.

Robbyfish stelt voor iedere trip ook een prijs ter beschikking en vandaag ging die naar de vanger van de grootste tong. Ton was de gelukkige.

Hij ving trouwens vier tongen vandaag.



Ton, de tongenmepper
                               

Grtz
Nico en Wim




            




 

























Volgers