Over ons

De Kleine Bootvisser is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en in het buitenland. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je dat wenst, ontvang je na bestelling een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

dinsdag 24 juni 2014

Trage gullen op de Banjaardwrakjes

Vangstbericht van zondag 22-06-2014


Beste hengelsportvrienden,

Op zondag 22 juni besloten we om het  “Banjaard-gebied” eens uit te kammen en verloren gewaande wrakken af te snuffelen met de sonar.
collegavisser met mooie boot





Na een lange periode van hevige noordenwind kwam er eindelijk een dipje en besloten we om uit te rukken gewapend met makreellijnen, shads en pilkers. Ook wat pieren en zagers om eventueel met aas te vissen met paternoster- of wapperlijnen. Gelukkig hadden we een back-up plan!

de wrakboei van de Baidar
We merkten al gauw dat er nog deining stond en dat de noordenwind had gezorgd voor vuil en troebel water. Daarom hadden onze shads, pluimen en pilkers weinig zin en kregen we geen aanbeten.

Er liggen zo’n tiental wrakjes in het “Banjaard-gebied” en de meeste zijn verzand, enkel twee wrakken waren de moeite om op te vissen. Het zijn echte zeebaarswrakjes en liggen redelijk tot zeer ondiep.

Op één wrak kregen we een geweldige aanbeet op de wapperlijn maar geen vis en viel het stil. Dan maar weer op een ander wrak geankerd en na het gebruik met ankerlood en wapperlijn konden we toch nog twee gulletjes vangen, ook een grote krab kwam boven en twee verspeeld.

Kevin zijn krab
De gul van Kevin
Doodtij in combinatie met troebel water zorgde voor een moeilijke visserij maar toch nog vis op de wapperlijn in combinatie met ankerlood. Dat bewees dat de vis traag bewoog en voorzichtig beet.

Het was een leuke zonnige dag en benieuwd hoe de match “Rusland – België” zou aflopen als een speer naar huis!

Bedankt Kevin!

mooie zeilboot met dito "Belgium" vlag

Groeten

Wim Bresseleers

Delta 926

maandag 9 juni 2014

Hompelhaaien


Vangstbericht van zondag 8-06-2014
Het is haaientijd en we hadden er, enkele weken geleden, al gevangen in vergeten gebied aan de rode boeien van “de Oude Roompot”. Aangezien haaien tegen veel stroom kunnen en in de geulen van de voordelta op zoek gaan naar voedsel, wilden we het ook eens proberen in de geul van “de Hompels”. Deze geul ligt tussen de groene OR 7 en OR 9 en loopt westelijk tussen twee hardere platen die ze “de Hompels” noemen. Hier hadden we ook kans op een zeebaars en we visten dus met wapperlijnen waardoor we kans hadden om beide soorten te vangen.


mooi zomerzicht vanop de hompels
We ankerden op 11,9 m diepte om 13.58 u en het water was 17.4 °C. Ons aas waren zagers en we namen één grote of twee kleine op een pennel-montage. Om 14.54 u hadden we één bot van 34 cm en één haai van 83 cm op de wapperlijn. Om 15.33 u ving ik een tweede kleinere haai van 50 cm en 10 minuten later ving Kevin ook een haaitje van 53 cm op de verzwaarde paternosterlijn. We verkasten nog enkele keren ondiep in de hoop op nog een baarsje maar dat is niet gelukt.
bot op de wapper
mooi glad haaitje
glad haaitje
Moe en voldaan nog een frietje met kibbeling gegeten in frituur “de helling” in gezelschap van Koen De Bièvre en zijn vismaat die ook op haaienvangst waren geweest.

Zo weer een haaienstek rijker en met een goed “touchke de soleil “ voldaan naar huis.
voorbijrazende Koen

Bedankt Kevin voor de aangename dag!

Groeten

Wim Bresseleers





dinsdag 3 juni 2014

Baars en bot aan de Domburgse palen.


Vangstbericht van zondag 1-06-2014

Spijtig konden we (wegens verplichtingen) zondag 1 juni de viswedstrijd van onze geliefde club niet mee vissen. Hopelijk komt dat er later nog van. We konden wel enkele uurtjes in de namiddag weg en besloten om een korte vissessie te doen. Tijdens het opkomende tij hebben we, ondiep aan de palenrijen van de Domburgse stranden, de zeebaars belaagd.

de paalhoofden
Gewapend met wapperlijnen en zagers ankerden we op 2,1 m tussen de palenrijen en wierpen onze lijnen uit. Ik had even een flash-back van de vroegere strandsessies, we zaten wel erg dicht tegen het strand aan! Maar in tegenstelling tot vroeger konden we nu onze onderlijn tot tegen de paalhoofden werpen en hopelijk bracht dit een baars.

Het was Kevin die na een tweetal uurtjes een mooie scholenbaars wist te landen van 39 cm. Even later kwam er nog een bot van 34 cm boven die zich op onze zagers  had gestort.
Baarsje van Kevin
mooie bot

Niet veel, maar toch bewezen dat er aan de stranden en specifiek rond de palen bot en zeebaars zit!

Een leuke namiddag in goed gezelschap met het zonnetje op ons bolletje.

Groeten.

Wim








Volgers